6 vragen over Hans Mik

Hans Mik Relatiecoach

Hans Mik

Relatietherapeut en oprichter Dikke Mik

Waarom ben je relatiecoach geworden?

"Al van jongs af aan ben ik bezig met relaties. Zo ging ik vroeger op het schoolplein al tussen ruziënde vriendjes in staan, om ze hun ruzie te laten bijleggen. Ook toen ik mijn professionele leven begon, verkoos ik een beroep waarbij ik tussen of liever naast 2 partijen in kwam te staan. Het is altijd een drijfveer van mij geweest om mensen nader tot elkaar te laten komen. Daar komt bij dat ik ook persoonlijk heb ervaren hoeveel leed een relatie met problemen kan veroorzaken. In eigen relaties die op de klippen zijn gelopen, maar zeker ook de scheiding van mijn ouders toen ik aan mijn pubertijd begon.

Daarom doe ik dit werk. Voor alle relaties die het waard zijn om voor te vechten. Voor alle kinderen die het verdienen om hun ouders in een liefdevolle relatie te zien.”

Wil je wat over je eigen gezin vertellen?

"Ik ben sinds 2013 samen met de liefde van mijn leven Noortje. In 2014 zijn we samen gaan wonen in Deventer en een jaar later kochten we ons fijne huis in Diepenveen. In 2016 is onze eerste zoon Boris geboren. In 2017 zijn we getrouwd en in 2018 kwam onze zoon Hugo en 2020 werd Isabel geboren. Ik ken dus de het plezier, maar ook de drukte van een jong gezin en de impact daarvan op onze relatie."

Welke opleidingen heb je gevolgd?

"Ik heb bij het vooraanstaande instituut Phoenix Opleidingen meerdere opleidingen gevolgd.

De 'driejarige in professionele communicatie' heeft me in staat gesteld om mensen te begeleiden bij verandering. Om mensen op identiteitsniveau te helpen ontwikkelen deed ik de opleiding Systemisch Werken, waarna ik eveneens bij Phoenix de opleiding tot Relatietherapeut heb gedaan. Hier werd mijn passie om stellen te helpen om zichzelf en elkaar beter te begrijpen, nog verder aangewakkerd. Hierna heb ik nog de opleiding Eros in begeleidingswerk, over seksualiteit en intimiteit, gedaan en de 'Maskermaker' over de verschillende karakterstructuren van mensen."

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

"In mijn werk heb ik veelal een systemische benadering. Dat wil zeggen dat ik naar jullie kijk in een bredere context. De context van jullie relatie en ook de context van waar je uit voortkomt; het gezin waarin je bent opgegroeid. Want als je iets uit het heden in de toekomst wil veranderen, speelt het verleden hierin een centrale rol. Mijn ervaring is dat dit bewustzijn belangrijk is. Niet alleen zodat je jezelf beter begrijpt, maar ook zodat je je partner beter kan begrijpen.

Dat betekent ook dat ik naast het gezamenlijke proces ook graag individueel met jullie werk, als dat jullie dient."

Wat is de grootste uitdaging in jouw eigen relatie?

"We hebben een druk gezin met nog hele jonge kinderen. Daarnaast werken wij beiden en willen we ook graag sporten en dat maakt dat er soms maar weinig tijd overblijft voor elkaar. Tegelijkertijd zijn dat ook de excuses die ik graag aangrijp om niet altijd de verbinding te hoeven zoeken met mijn partner. Ik vind het namelijk niet altijd eenvoudig om intimiteit op te zoeken. In intimiteit zit namelijk naast al het moois wat het mee brengt ook mijn kwetsbaarheid, onzekerheid, schaamte en soms ook pijn. Om me dan niet over te geven aan de drukte van ons huishouden, maar toch de verbinding te blijven zoeken, is dan een extra klus. Wel een klus die ik aanga."

Heb jij nog een vraag die hier niet tussen staat?

Ik beantwoord deze graag! Stuur me een mail, appje of bel me. Of maak direct een afspraak voor jullie eerste gesprek.

Wanneer moeten we niet bij jou zijn?

"Als je geen zin hebt om iets aan jezelf te veranderen. Als je niet bereid bent om eens goed naar jezelf te kijken. Als je je niet wilt ontwikkelen. Als je niet open staat voor nieuwe ervaringen. Als je een therapeut zoekt, zodat die jouw partner een lesje kan leren. Als je niet toegewijd bent. Als je niet eerlijk bent.

In al die gevallen, kan ik me voorstellen dat jij je bij mij niet op je plek voelt.

Wil je graag door mij geholpen worden, maar val je niet in de categorie 'jonge ouders?' Geen probleem: maak een afspraak, dan ontdekken we samen wat ik voor jullie kan doen."

Jullie zijn welkom

Wat fijn dat jullie overwegen om mijn hulp in te schakelen. Je kunt hier direct jullie eerst afspraak inplannen op een voor jullie handig moment. Tijdens deze eerste afspraak ontdekken we of er een wederzijdse klik is en of ik jullie kan helpen. Als dat zo is, dan gaan we direct samen aan de slag. Is de klik er niet, dan is er tijdens onze eerste ontmoeting nog een mogelijkheid om kosteloos uit te stappen.

Kies eerst voor 'intake relatiecoaching', vul de gevraagde gegevens in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou of jullie op om de afspraak te bevestigen. Liever eerst even contact? Vul onderstaand het contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op, of bel/mail met onderstaande gegevens. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten.

Verstuur

Liever eerst even persoonlijk contact? Als je het contactformulier invult, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.


Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


info@dikke-mik.nl

06 13 88 37 02


Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)

Copyright © Dikke Mik Relatiecoach