In 8 vragen alles over Hans Mik

Hans Mik Relatiecoach

Hans Mik

Relatietherapeut en oprichter Dikke Mik

Waarom ben je relatiecoach geworden?

“Al van jongs af aan ben ik bezig met relaties. Zo ging ik vroeger op het schoolplein al tussen ruziënde vriendjes in staan, om ze hun ruzie te laten bijleggen. Ook toen ik mijn professionele leven begon, verkoos ik een beroep waarbij ik tussen of liever naast 2 partijen in kwam te staan. Het is altijd een drijfveer van mij geweest om mensen nader tot elkaar te laten komen. Daar komt bij dat ik ook persoonlijk heb ervaren hoeveel leed een relatie met problemen kan veroorzaken. In eigen relaties die op de klippen zijn gelopen, maar zeker ook de scheiding van mijn ouders toen ik aan mijn pubertijd begon.

Daarom doe ik dit werk. Voor alle relaties die het waard zijn om voor te vechten. Voor alle kinderen die het verdienen om hun ouders in een liefdevolle relatie verdienen te zien.”

Heb je zelf een relatie?

“Ik ben sinds 2013 samen met Noortje.

We zijn in 2017 getrouwd en we hebben 3 kinderen: Boris (2016), Hugo (2018) en Isabel (2020).

We wonen sinds 2015 in Diepenveen.”

Welke opleidingen heb je gevolgd?

“Ik heb bij het vooraanstaande instituut Phoenix Opleidingen meerdere opleidingen gevolgd.

De ‘driejarige in professionele communicatie’ heeft me in staat gesteld om mensen te begeleiden bij verandering.

Om mensen op identiteitsniveau te helpen ontwikkelen deed ik de opleiding Systemisch Werken, waarna ik eveneens bij Phoenix de opleiding tot Relatietherapeut heb gedaan. Hier werd mijn passie om stellen te helpen om zichzelf en elkaar beter te begrijpen, nog verder aangewakkerd.”

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

“In mijn werk heb ik veelal een systemische benadering. Dat wil zeggen dat ik naar jullie kijk in een bredere context. De context van jullie relatie en ook de context van waar je uit voortkomt; het gezin waarin je bent opgegroeid. Want als je iets uit het heden in de toekomst wil veranderen, speelt het verleden hierin een centrale rol.

Mijn ervaring is dat dit bewustzijn belangrijk is. Niet alleen zodat je jezelf beter begrijpt, maar ook zodat je je partner beter kan begrijpen.

Dat betekent ook dat ik naast het gezamenlijke proces ook graag individueel met jullie werk, als dat jullie dient.”

Wat is de grootste uitdaging in jouw eigen relatie?

“We hebben een druk gezin met nog hele jonge kinderen. Daarnaast werken wij beiden en willen we ook graag sporten en dat maakt dat er soms maar weinig tijd overblijft voor elkaar.

Tegelijkertijd zijn dat ook de excuses die ik graag aangrijp om niet altijd de verbinding te hoeven zoeken met mijn partner. Ik vind het namelijk niet altijd eenvoudig om intimiteit op te zoeken. In intimiteit zit namelijk naast al het moois wat het mee brengt ook mijn kwetsbaarheid, onzekerheid, schaamte en soms ook pijn. Om me dan niet over te geven aan de drukte van ons huishouden, maar toch de verbinding te blijven zoeken, is dan een extra klus. Wel een klus die ik aanga.”

Met wat voor stellen werk je?

“Als jullie je relatie de moeite waard vinden om in te investeren, dan help ik jullie graag. Wat de staat van de relatie ook is en wat de uitkomst ook is. Als er liefde is, is het zo belangrijk om de relatie goed te maken. Dus zitten jullie nog aan het begin, of zijn jullie al 30 jaar samen. Hebben jullie wel of geen kinderen. Wonen jullie samen of hebben jullie een latrelatie. Zijn jullie met z’n tweeën of is er een derde in de relatie is betrokken. En willen jullie samen verder of gaan jullie uit elkaar. Het maakt niet uit: jullie zijn welkom.

Ik nodig jullie graag uit om een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen. Daar komen we er achter of het klikt en of ik jullie zou kunnen helpen.”

Wanneer moeten we niet bij jou zijn?

“Als je geen zin hebt om iets aan jezelf te veranderen. Als je niet bereid bent om eens goed naar jezelf te kijken. Als je je niet wilt ontwikkelen. Als je niet open staat voor nieuwe ervaringen. Als je een therapeut zoekt, zodat die jouw partner een lesje kan leren. Als je niet toegewijd bent. Als je niet eerlijk bent.

In al die gevallen, kan ik me voorstellen dat jij je bij mij niet op je plek voelt. Vind je de dingen hierboven spannend? Dat lijkt me meer dan logisch. Daar help ik je graag bij.”

Waarom noem jij jezelf relatiecoach en niet relatietherapeut?

“Ik ben opgeleid relatietherapeut, maar toch vind ik therapeut soms wat zwaar klinken. En ik wil het graag wat minder zwaar maken.

In alle relaties, ook in de allerbeste, raken partners elkaar wel eens kwijt. Dan is het fijn als je iemand, een derde partij, kan vragen om te helpen de weg terug te vinden. Als coach sta ik dan ook echt naast jullie. We zijn gelijkwaardig. Coach klopt voor mij dan beter dan therapeut.

Jullie zijn altijd welkom. Als het goed mis is, maar zeker ook als het al goed is en jullie alleen willen kijken naar wat er nog beter kan.”

Heb jij nog een vraag die hier niet tussen staat?

Ik beantwoord deze graag! Stuur me een mail, appje of bel me. Of maak direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Ben jij klaar om aan jezelf en aan je relatie te werken?

Vul dit formulier in of neem via onderstaande gegevens contact op.

Wat is jullie vraag?
Wat is jullie vraag?
We willen een kennismakingsgesprek plannen
We hebben eerst nog een andere vraag
Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@hansmik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Zie ook