GEVEN EN NEMEN

Vind de juiste balans tussen geven en nemen

Iedere relatie is gebaat bij een juiste balans tussen geven en nemen. Toch is die balans in veel relaties scheef. De ene partner geeft meer, waardoor de ander automatisch meer moet nemen. De gever houdt hiermee ook op een bepaalde manier de 'macht' in handen. Hoewel dit meestal onbewust gebeurt. De gever heeft de macht van de onschuld. De nemer de onmacht van de schuld. Voor een gever is het vaak moeilijk om iets van de ander aan te nemen. Terwijl de relatie zich juist kan verdiepen op het moment dat jullie van elkaar kunnen aannemen. En de relatie wordt leuk in het geven.

Na aannemen komt geven

Om de juiste balans te vinden in geven en nemen is het belangrijk om eerst van elkaar te kunnen aannemen. Dat is soms spannend, want het gaat over vertrouwen van de ander. Het is ook niet eenvoudig. Vaak zit het automatisme om iets wat je gegeven wordt af te wijzen, diep ingebakken in ons systeem. Ga maar eens na wanneer jij voor het laatst een compliment ├ęcht hebt aangenomen. Bijvoorbeeld door een welgemeend 'dank je wel' uit te spreken. Of wanneer je de excuses van je partner ├ęcht hebt geaccepteerd.

Iets wat je gegeven wordt aannemen, betekent ook dat je iemand dichtbij laat komen. En die nabijheid zal jullie relatie goed doen.

Logo Dikke Mik Relatiecoach
Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@dikke-mik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Zie ook