VANZELFSPREKEND


Haal de sleur uit de relatie

Claudia de Breij zong ooit: 'Sleur met jou, ik heb zo'n zin in sleur met jou. Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen.' Toch zullen veel mensen de voorspelbaarheid in een relatie niet altijd als positief zien. Als een relatie vanzelfsprekend wordt. Als jullie elkaar meer als broer en zus gaan beschouwen. Dan is er vaak meer aan de hand. Jullie missen de intimiteit en seksualiteit die er wellicht ooit wel was. Jullie hebben minder aandacht voor elkaar en misschien heb je ook wel het gevoel dat je partner je 'voor lief' neemt. Waarschijnlijk zijn er ook meer ergernissen. Of misschien zitten jullie wel in een symbiose.

Dat een relatie zich ontwikkelt van een verliefdheid naar een houden van, is logisch, maar dat hoeft niet te betekenen dat het vuur uit dooft. De kans is groot dat er iets anders achter schuil gaat. En vaak heeft dat met jezelf te maken. In een relatie zijn we namelijk geneigd om iets wat we zelf te leren hebben aan de ander uit te besteden. Sterker: vaak ben je op die eigenschappen die je zelf te leren hebt, verliefd geworden.

Stook het vuur van jullie relatie weer op

Als je een vuurtje wil opstoken, dan heb je wat blokken hout nodig en een pook. Aan jullie beiden is er dan ook de opdracht om te kijken wat jullie te doen hebben om jullie relatie weer tot leven te brengen. De relatietherapeut kan je zien als de pook. In het coachtraject zullen we dan ook kijken naar wat er ooit was en (om maar bij de metafoor te blijven) onder een dikke laag as is verdwenen. Wat hebben jullie individueel op te lossen? Wat hebben jullie samen aan te kijken? Met oefeningen en opdrachten help ik jullie om de sleur uit de relatie te krijgen.

Logo Dikke Mik Relatiecoach
Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@dikke-mik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Zie ook