Vertrouwen

Leer je toe te vertrouwen

In veel relaties is er in meer of mindere mate een gebrek aan vertrouwen aanwezig. Soms uit zich dat als een regelrecht wantrouwen, soms sluimert het meer onder de oppervlakte. Misschien is er een duidelijke aanleiding, bijvoorbeeld nadat één van de partners vreemd is gegaan, of op een andere manier het vertrouwen heeft beschadigd. Vaak ook is die directe aanleiding binnen de relatie niet aanwezig en was het gebrek aan vertrouwen er al van meet af aan. Als mensen zich niet durven toe te vertrouwen gaat dat bijna altijd hand in hand met bepaalde angsten. Een angst om in de steek gelaten te worden. Een angst om gekwetst te worden. Een angst om jezelf te verliezen. En altijd heeft dit te maken met gebeurtenissen in het verleden. Misschien ben je door je ouders in de steek gelaten, heb je vroeg een belangrijk familielid verloren of ben je in een eerdere relatie bedrogen. Zelfs als het vertrouwen door je partner is beschadigd komen deze oude ervaringen om de hoek kijken.

Opnieuw vertrouwen is geen keuze, het is een ervaring.

Het lijkt soms gemakkelijk om te zeggen: vanaf nu ga ik je weer vertrouwen. Zo gaat het niet. Vertrouwen moet je leren. Vertrouwen moet je ervaren. Bij het coachtraject gaan we onderzoeken waar het beschadigd vertrouwen vandaan komt. En kijken we welke helende ervaring we daar tegenover kunnen zetten. Zodat je leert dat het oké is om je aan je partner toe te vertrouwen.

In het Engels kennen we de uitdrukking: ’trust is a two-way street’. Vanzelfsprekend gaan we kijken wat jullie beiden te doen hebben om je aan elkaar te kunnen toevertrouwen.

Want als jullie op elkaar leren vertrouwen, ontstaat de basis voor een relatie waarop je kunt bouwen.

Logo Dikke Mik Relatiecoach
Openingstijden

Bellen ma-vr tussen 09.00 en 17.00

mailen en appen 24/7


Contact

info@dikke-mik.nl

06 13 88 37 02


Adresgegevens

Koningin Wilhelminalaan 13

Schalkhaar (bij Deventer)


Zie ook