Ga naar de inhoud
Home » Vragen » Ik zie op tegen een vakantie samen, na een jaar samen thuiswerken. Wat te doen?

Ik zie op tegen een vakantie samen, na een jaar samen thuiswerken. Wat te doen?

selective focus photography of couple sitting on rock fall under sunlight

De landen om ons heen veranderen langzaam van ‘reisadvies-kleur’ en de meeste prikken zijn inmiddels gezet. Dat betekent dat we weer op vakantie kunnen. Het land uit. Met het gezin naar een camping of ergens all-inclusive. Maar anders dan andere jaren merk je dat je er niet zoveel zin in hebt, of sterker dat je er een beetje tegen op ziet.

Corona heeft ervoor gezorgd dat we veel meer thuiswerken. In veel situaties geldt dat voor beide partners en zijn er ook nog een aantal periodes geweest dat ook de kinderen nog thuis waren. Dit kan er voor zorgen dat je het gevoel hebt gekregen veel ‘op elkaars lip’ te zitten. Het vooruitzicht om dan ook nog samen met je partner 3 weken in een tent in Frankrijk te zitten is dan niet voor iedereen een even prettig vooruitzicht.

De plooien gladstrijken

Om ervoor te zorgen dat jullie toch met een goed gevoel de vakantie in kunnen gaan, is het goed om van te voren de plooien glad te strijken. Neem een moment waarop jullie echt even samen kunnen zijn, zonder gestoord te worden en vraag elkaar naar hoe het gaat. Hoe was de afgelopen periode voor jou? Hoe kijk je aan tegen de aankomende vakantie? Zijn er zaken waar je tegenaan bent gelopen? Laat je partner de vragen beantwoorden en ga er niet over in discussie. Laat je partner de vragen ook aan jou stellen en let bij het antwoorden erop dat je niet over de ander praat, maar dat je vanuit je eigen gevoel antwoord geeft.

Als er ruimte is in de vakantieplannen dan is het ook echt goed om even tijd voor jezelf in te plannen. Ga een weekendje alleen ergens heen of met een vriend, en gun je partner ook dat ze een weekend iets voor zichzelf gaat doen.

Onpartijdige derde

Is het nu zo dat er grotere problemen tussen jullie spelen en dat je daarom opziet tegen een vakantie samen, dan is het wellicht raadzaam om hulp in te schakelen van een onpartijdige relatie-expert. Hij kan jullie dat inzicht geven wat voor jullie zelf niet meer zichtbaar is.

Stellen die uit elkaar gaan, doen dat met name ná de vakanties. Jullie zijn 24/7 samen en komen er misschien achter dat je partner niet meer zo leuk is als ooit gedacht. Relatiecoaching kan echt helpen om de relatie weer op de rit te krijgen óf, als uit elkaar gaan de beste optie is, respectvol en liefdevol uit elkaar te gaan.


Regelmatig beantwoord ik vragen vanuit mijn praktijk. Heb jij een vraag die ik nog niet heb behandeld, stel deze gerust. Je mag me bellen via 06 13 883 702 of mailen via info@hansmik.nl. Via dit emailadres of telefoonnummer kan je ook contact met me opnemen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Als je eerst nog meer over verschillende universele thema’s wil lezen, kijk dan hier.

Naast mijn werk als relatiecoach, werk ik ook als leiderschapscoach. Wil je daar meer over weten? Kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *